De afgelopen tijd is de locatie in Lettele flink gegroeid. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid gekregen om een nieuwe groep te openen. In de school was er nog een ruimte beschikbaar, waar wij vanaf februari 2023 een peutergroep kunnen starten.  

Het huidige kinderdagverblijf wordt een baby-dreumes groep. Op deze manier kunnen we nog beter aansluiten bij de beleveniswereld van de kinderen.

Op de baby-dreumes groep komen de allerkleinsten, tot een leeftijd van +/- 2 jaar. Op deze groep passen we het dagritme aan op het kind en zorgen we voor voldoende rust op de groep. Bij de baby’s kunt u hierbij denken aan het zingen van liedjes of het aanbieden van sensorische materialen. Jonge kinderen beleven met hun zintuigen. Activiteiten zullen dus gericht zijn op horen, voelen, zien en ruiken. Voor de wat oudere dreumesen zullen er ook knutselactiviteiten of een motorische activiteiten aangeboden worden.

Op de peutergroep wordt er al meer toegewerkt naar de basisschool. We werken thematisch. Het thema komt terug op de aandachts-tafel, in de kring en in de werkjes.

We gaan iedere dag in de kring, waar we goedemorgen zeggen, de dagen van de week benoemen en een wisselende kringactiviteit aanbieden. We maken creatieve werkjes waarbij verschillende schoolse vaardigheden geoefend worden, zoals knippen, plakken, scheuren, prikken, tekenen en verven.

Eten en drinken doen we samen aan tafel. We gaan op vaste momenten onze handen wassen en naar het toilet om zelf te plassen of om de luier te verschonen.

We stimuleren de kinderen om zoveel mogelijk zelf te doen op hun weg naar zelfstandigheid.

Daarnaast is er natuurlijk ook nog ruim de mogelijkheid tot vrij spel in de huishoek of de constructiehoek.

Bent u nieuwsgierig geworden naar één van onze groepen? Maak gerust een afspraak om een keer te komen kijken of neem contact op als u vragen heeft.