Kinderdagverblijf Sancta Maria

Dreamzzz… Droomt u ook van een kleinschalige, fijne en sfeervolle opvang voor uw kind? Dan nodigen wij u van harte uit om een kijkje te komen nemen op onze locatie. Dreamzzz Kinderopvang Sancta Maria is gevestigd aan Bathmenseweg 39 te Lettele. Ons kinderdagverblijf biedt opvang aan voor kinderen in de leeftijd van 3 maanden tot 4 jaar. Wij hebben de ruimte om maximaal 12 kinderen te ontvangen. Wij bieden dagelijks, 52 weken per jaar een veilige, vertrouwde en uitdagende omgeving aan. Ons kinderdagverblijf is geopend van 7.00 uur – 18.00 uur.

Ons kinderdagverblijf ligt centraal in Lettele. Vanuit de locatie is het ideaal om eens een heerlijke wandeling te maken door het dorp, bos of de buurtbewoners gedag te zeggen. KDV Sancta Maria is onder het dak van de school Sancta Maria gevestigd. Samen met de school streven wij voor een goed doorlopende leer- en ontwikkelingslijn voor de kinderen.

Wij als Dreamzzz kinderopvang geloven dat kinderen de toekomst hebben. Zij dragen een grote verantwoordelijkheid met zich mee.
Bij ons krijgt uw kind de ruimte en de vrijheid om op ontdekking te gaan ontdekken en zich te ontwikkelen tot een zelfstandig autonoom mens. De begeleidsters begeleiden uw kind vanuit kennis en passie voor het jonge kind.  Dit doen wij door te werken vanuit een holistische kijk op ontwikkeling, wij zien kinderen met alle systemen om hen heen. Hierbij hebben wij ons laten inspireren door diverse pedagogische stromingen, zoals Maria Montessori en Emmi Pikler. Wij hebben we oog voor de gehele ontwikkeling van uw kind.

Wij hebben oog voor het kind, daarom zijn onze begeleidsters zich ook bewust van alle handelingen die zijn uitvoeren. Ze vertellen aan de kinderen wat zij doen en volgen hierbij het tempo van het kind. Op deze manier leren kinderen te anticiperen op deze handelingen. Zo leren zij uiteindelijk samenwerken in zijn eigen zorg. Dit vergroot zijn gevoel van autonomie en zelfvertrouwen. Daarnaast richten wij de ruimte met aandacht en precisie in, afgestemd op de ontwikkeling van ieder kind, zodat wij gericht werkjes en activiteiten aan kunnen bieden.  

Om de bewegingsvrijheid van jonge kinderen te kunnen bevorderen maken we geen gebruik van boxen, maar ligt er een matras op de grond. Wij vinden het belangrijk dat kinderen naar eigen behoefte kunnen liggen, rollen, optrekken, tijgeren en kruipen zodat het zich bewust wordt van zijn omgeving en zijn eigen kunnen.

Bij de kinderen in de dreumes-leeftijd ligt het accent voornamelijk op het ontdekken van de wereld en het ontdekken van de groep. Zo staat er in de ene hoek bijvoorbeeld een mand met ballen, ergens anders een doos met bakjes en elders lege schaaltjes, een afwasbak of mandjes. In deze leeftijdsfase leert uw kind selecteren, onderscheiden en vergelijken. De begeleidster kan hier op inspringen door geschikt materiaal aan te bieden.

Als uw kind rond de 2,5 jaar is gaat het de dagelijkse handelingen van de begeleidster imiteren. De begeleidster zorgt dat de materialen aanwezig zijn voor imitatie van de dagelijkse handelingen. (kleine bezem, afwasborstel, wisser enz.) De materialen hebben op de groep een vaste plek, waardoor de kinderen het ook weer kunnen opruimen en de behoefte aan ordening die in deze fase steeds belangrijker wordt, zal toenemen.

Onze begeleidsters op de groep zijn hooggekwalificeerd. Zij hebben inzicht in de ontwikkeling van het kind en hebben kennis van de Montessori methode. De begeleidsters hebben plezier in het werken met kinderen, hebben oog en aandacht voor ieder individue.  Zij laten de kinderen ervaren dat spelen en leren leuk is.  Dit geeft kinderen de ruimte zich bewust te worden van zichzelf, om zo zelfvertrouwen te ontwikkelen en op weg te gaan naar zelfstandigheid.

Doordat wij kleinschalig zijn hebben we vertrouwde vaste begeleidsters op de groep. Zij zorgen voor continuïteit, regelmaat en structuur en een voorbereide omgeving.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wij nodigen u graag een keer uit voor een kennismakingsgesprek en/of een rondleiding.

Ons Dreamzzz Team

Wendy

Alina

Yvet

Marly

Evelien

Het laatste nieuws over Kinderdagverblijf Sancta Maria

Nieuwe website voor Dreamzzz

Daar is hij dan, onze nieuwe site! En we zijn er trots op! Samen met het mediabedrijf LUTIM zijn we opzoek gegaan hoe we ons concept en werkwijze zichtbaar konden maken, om jullie zo een inkijkje te geven in onze dag met de kinderen. Door hun persoonlijke kijk op het werken met kinderen en de fantastische foto’s van fotograaf Eefje Emmaneel van Liefs in Beeld, hebben we een mooi en unieke website gecreëerd. Voor ‘nieuwe’ ouders geeft de site een mooi inzicht in wie Dreamzzz is. Zij kunnen informatie vinden over onze werkwijze en de verschillende locaties. Ook proeven zij…

Tarieven

Naar tarief

Vestigingsinformatie

Adresgegevens

Bathmenseweg 39

7434 PX Lettele

Contactinformatie

085-7600379

lettele@dreamzzzkinderopvang.nl

Openingstijden

Maandag 7.00-18.00
Dinsdag 7.00-18.00
Woensdag 7.00-18.00
Donderdag 7.00-18.00
Vrijdag 7.00-18.00

Socials

Extra informatie

Registratienummer Landelijk Register 107024184

Bekijk hier ons Inspectierapport

Dreamzzz Kinderopvang kenmerkt zich door de holistische werkwijze en ons professionele en intieme karakter.
Wilt u graag een kennismaking plannen, of direct aanmelden kan natuurlijk ook.