Kinderdagverblijf Rhenen

Wie zijn wij 
Onder het dak van Montessoribasisschool Rhenen vindt u Dreamzzz Montessori Kinderopvang, waarmee wij in hechte samenwerking een doorgaande leer- en ontwikkellijn neerzetten die gebaseerd is op de uitgangspunten van Maria Montessori. Dreamzzz Montessori Kinderopvang is de plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar centraal staan. 

Dreamzzz Montessori Kinderopvang vangt binnen het IKC in 2 groepen kinderen op; een verticale groep van 0 tot 4 jaar en een BSO groep van 4 tot 13 jaar. Wij bieden kinderen een veilige en inspirerende leeromgeving aan, waarin zij kunnen groeien, ontdekken en ontwikkelen.  

Het kinderdagverblijf biedt 52 weken per jaar op werkdagen van 7.00 uur tot 18.30 uur een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen in de leeftijden van 0 tot 4 jaar. 

Visie en kwaliteit 
Kinderen hebben de toekomst, en dragen een grote verantwoordelijkheid met zich mee. In samenwerking met de begeleidsters en ouder(s)/verzorger(s) geven we ieder kind een uitrusting mee voor de toekomst. Bij Dreamzzz krijgt uw kind de ruimte en de vrijheid om op ontdekking te gaan, te ontdekken en zich te ontwikkelen tot een zelfstandig en autonoom mens.  

De begeleidsters begeleiden uw kind vanuit kennis en passie voor het jonge kind. Dit doen wij door te werken vanuit een holistische kijk op ontwikkeling, wij zien kinderen met alle systemen om hen heen. Wij hebben we oog voor de gehele ontwikkeling van uw kind. Hierbij volgen wij de visie van Maria Montessori en hebben wij ons laten inspireren door diverse andere pedagogische stromingen, zoals Emmi Pikler en Rudolph Steiner.  

Op het KDV
Op de groep ziet u dat de begeleidsters zich zijn bewust van de handelingen die zij doen. Ze vertellen aan de kinderen wat zij doen en volgen hierbij het tempo van het kind. Op deze manier leren kinderen te anticiperen op deze handelingen. Deze samenwerking tussen kind en begeleidster vergroot bij het kind het gevoel van autonomie en zelfvertrouwen. Wij richten de ruimte met aandacht en precisie in, afgestemd op de ontwikkeling van ieder kind, zodat wij gericht werkjes en activiteiten aan kunnen bieden om hen verder op weg te helpen. 

Om de bewegingsvrijheid van jonge kinderen te stimuleren maken we geen gebruik van boxen, maar ligt er een kleed op de grond. Wij vinden het belangrijk dat kinderen naar eigen behoeften kunnen liggen, rollen, optrekken, tijgeren en kruipen, zodat het zich bewust wordt zijn eigen grenzen en zijn eigen kunnen. 

Bij de kinderen in de dreumes leeftijd ligt het accent voornamelijk op het ontdekken van de wereld om zich heen. Dat begint nog klein, maar breidt zich steeds verder uit. Dreumesen zetten steeds een stapje verder en gaan op onderzoek uit om de wereld om zich heen te leren kennen en begrijpen. De begeleidster kan hier op inspringen door geschikt materiaal aan te bieden, gericht op de ontwikkelingsfase waarin het kind zich bevindt. Zo staat er in de ene hoek bijvoorbeeld een mand met ballen, ergens anders een doos met bakjes en elders lege schaaltjes, een afwasbak of mandjes. In deze leeftijdsfase leert uw kind selecteren, onderscheiden en vergelijken. 

Een peuter haalt veel plezier uit het imiteren van het de dagelijkse handelingen van de begeleidster. De begeleidster zorgt dat de materialen aanwezig zijn voor imitatie van de dagelijkse handelingen (bezem, afwasborstel, wisser enz.). De materialen hebben op de groep een vaste plek, waardoor de kinderen het ook weer kunnen opruimen en de behoefte aan ordening die in deze fase steeds belangrijker wordt, zal toenemen. 

Onze begeleidsters op de groep zijn hooggekwalificeerd. Zij hebben inzicht in de ontwikkeling van het kind en hebben kennis van de Montessori visie. De begeleidsters hebben plezier in het werken met kinderen, werken vanuit hun hart en hebben oog en aandacht voor ieder individu. Dit geeft kinderen de ruimte zich bewust te worden van zichzelf, om zo zelfvertrouwen te ontwikkelen en op weg te gaan naar zelfstandigheid. Doordat wij kleinschalig zijn hebben we vertrouwde vaste begeleidsters op de groep. Zij zorgen voor continuïteit, regelmaat en structuur. 

Bent u nieuwsgierig geworden? Dan nodigen wij u graag een keer uit voor een kennismakingsgesprek en/of een rondleiding. 

Ons Dreamzzz Team

Eva

Het laatste nieuws over Kinderdagverblijf Rhenen

Nieuwe website voor Dreamzzz

Daar is hij dan, onze nieuwe site! En we zijn er trots op! Samen met het mediabedrijf LUTIM zijn we opzoek gegaan hoe we ons concept en werkwijze zichtbaar konden maken, om jullie zo een inkijkje te geven in onze dag met de kinderen. Door hun persoonlijke kijk op het werken met kinderen en de fantastische foto’s van fotograaf Eefje Emmaneel van Liefs in Beeld, hebben we een mooi en unieke website gecreëerd. Voor ‘nieuwe’ ouders geeft de site een mooi inzicht in wie Dreamzzz is. Zij kunnen informatie vinden over onze werkwijze en de verschillende locaties. Ook proeven zij…

Tarieven

Naar tarief

Vestigingsinformatie

Adresgegevens

Lijsterberg 113

3911 DJ Rhenen

Contactinformatie

085-7600379

rhenen@dreamzzzkinderopvang.nl

Contactpersoon

Eva

06-58071173

Openingstijden

Maandag 7.00-18.30
Dinsdag 7.00-18.30
Woensdag 7.00-18.30
Donderdag 7.00-18.30
Vrijdag 7.00-18.30

Socials

Extra informatie

Dreamzzz Kinderopvang kenmerkt zich door de holistische werkwijze en ons professionele en intieme karakter.
Wilt u graag een kennismaking plannen, of direct aanmelden kan natuurlijk ook.