Kinderdagverblijf Oudpark

Wat leuk dat u een kijkje neemt op onze website! Wij vertellen u graag wie wij zijn en nemen u met plezier mee in onze Montessori werkwijze en visie. Dreamzzz Montessori kinderopvang en Montessorischool Ede bieden samen een veilige en inspirerende leeromgeving voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Dit zie je terug in zowel onze kinderopvang als op de basisschool.  Dreamzzz Montessori kinderopvang en Montessorischool Ede werken samen aan een doorgaande leer- en ontwikkellijn, die gebaseerd is op de uitgangspunten van Maria Montessori.

Dreamzzz Kinderopvang Oudpark is ons kinderdagverblijf aan de Professor Oudpark 4 in Ede. Centraal gelegen en makkelijk te bereiken. We weken momenteel aan een  prachtig, natuurlijk schoolplein, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Wij bieden dagelijks, 52 weken per jaar, een veilige, vertrouwde en uitdagende omgeving aan Het kinderdagverblijf biedt ruimte aan maximaal 16 kinderen per dag in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Wij maken gebruik van één verticale groep. Het kinderdagverblijf is open van 7.00 uur tot 18.30 uur. Daarnaast is het mogelijk om halve dagen af te nemen. Een ochtend is van 07:00-12:45 en een middag is van 12:45-18:30.

Wij als Dreamzzz kinderopvang geloven dat kinderen de toekomst hebben. Zij dragen een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Bij ons krijgt uw kind de ruimte en de vrijheid om op ontdekking te gaan ontdekken en zich te ontwikkelen tot een zelfstandig autonoom mens. De begeleidsters begeleiden uw kind vanuit kennis en passie voor het jonge kind.  Dit doen wij door te werken vanuit een holistische kijk op ontwikkeling, wij zien kinderen met alle systemen om hen heen. Hierbij hebben wij ons laten inspireren door diverse pedagogische stromingen, zoals Maria Montessori en Emmi Pikler. Wij hebben we oog voor de gehele ontwikkeling van uw kind.

Bij ons op de groep ziet u dat de begeleidsters zijn zich bewust van de handelingen die zij doen. Ze vertellen aan de kinderen wat zij doen en volgen hierbij het tempo van het kind. Op deze manier leren kinderen te anticiperen op deze handelingen. Zo leren zij uiteindelijk samenwerken in zijn eigen zorg. Dit vergroot zijn gevoel van autonomie en zelfvertrouwen. Daarnaast richten wij de ruimte met aandacht en precisie in, afgestemd op de ontwikkeling van ieder kind, zodat wij gericht werkjes en activiteiten aan kunnen bieden. 

Om de bewegingsvrijheid van jonge kinderen te kunnen bevorderen maken we geen gebruik van boxen, maar ligt er een matras op de grond. Wij vinden het belangrijk dat kinderen naar eigen behoefte kunnen liggen, rollen, optrekken, tijgeren en kruipen zodat het zich bewust wordt van zijn omgeving en zijn eigen kunnen.

Bij de kinderen in de dreumes-leeftijd ligt het accent voornamelijk op het ontdekken van de wereld en het ontdekken van de groep. Zo staat er in de ene hoek bijvoorbeeld een mand met ballen, ergens anders een doos met bakjes en elders lege schaaltjes, een afwasbak of mandjes. In deze leeftijdsfase leert uw kind selecteren, onderscheiden en vergelijken. De begeleidster kan hier op inspringen door geschikt materiaal aan te bieden.

Als uw kind rond de 2,5 jaar is gaat het de dagelijkse handelingen van de begeleidster imiteren. De begeleidster zorgt dat de materialen aanwezig zijn voor imitatie van de dagelijkse handelingen. (kleine bezem, afwasborstel, wisser enz.) De materialen hebben op de groep een vaste plek, waardoor de kinderen het ook weer kunnen opruimen en de behoefte aan ordening die in deze fase steeds belangrijker wordt, zal toenemen.

Doordat wij kleinschalig zijn hebben we vertrouwde vaste begeleidsters op de groep. Zij zorgen voor continuïteit, regelmaat en structuur en een voorbereide omgeving.

Bent u nieuwsgierig geworden? Dan nodigen wij u graag een keer uit voor een kennismakingsgesprek en/of een rondleiding.

Peuterspelen Oudpark

Binnen onze dagopvang is er de mogelijkheid om Peuterspelen af te nemen voor kinderen vanaf 2 jaar. Dit gebeurt nu samen met de kinderen die ons kinderdagverblijf bezoeken, we maken gebruik van een vertikale groep. Wij bieden dagelijks peuterspelen, 40 weken per jaar. Onze peutergroep is open van 8.30 uur tot 12.00 uur.  Het is ook mogelijk de middag af te nemen van 12.00 uur tot 14.00 uur.

De kinderen die vanaf 2 jaar bij ons op het peuterspelen komen worden voorbereid op de volgende stap: de basisschool. In de peuterleeftijd ontwikkelt het kind de motoriek van hand en voet, zijn zintuigen, is gevoelig voor orde, hij neemt kleine dingen waar en ontwikkelt in hoog tempo zijn taal. Door zelfwerkzaamheid kan het kind zelf ontwikkelen op zijn of haar eigen tempo. De omgeving binnen Dreamzzz is daarop ingericht. Een kind kan zelf het materiaal uit de kast pakken. Herhaling en oefening is in deze leeftijdsfase erg belangrijk. De nadruk ligt op het ontwikkelen van spel, het ontplooien van sociale, cognitieve en taalvaardigheden en het bevorderen van de zelfstandigheid en het doen van gezamenlijke activiteiten. Bij peuters bieden we expressiematerialen (knip en plak werkjes), sorteerwerkjes, constructiematerialen, (montessori) ontwikkelingsmaterialen, een huishoek en een leeshoek. Daarnaast kunnen de kinderen ook oefenen met de handelingen uit het dagelijks leven, zoals ramen zemen, inschenken van drinken en vegen.

Onze begeleidsters bieden de kinderen uitdaging en stimuleren de ontwikkeling. Door structuur aan te bieden gedurende de dag en bijvoorbeeld mee te doen aan groepsactiviteiten, worden zij langzaamaan voorbereid op de basisschool.

Bij Dreamzzz Kinderopvang heeft u bij afname van het peuterspelen recht op Kinderopvangtoeslag of kunt een gemeente plek aanvragen indien u dit wenst. U krijgt dan een gedeelte van de opvang vergoed.

Wij nodigen u graag een keer uit voor een kennismakingsgesprek en/of een rondleiding.

Ons Dreamzzz Team

Ayla

Kelly

Sura

Stefanie

Het laatste nieuws over Kinderdagverblijf Oudpark

Nieuwe website voor Dreamzzz

Daar is hij dan, onze nieuwe site! En we zijn er trots op! Samen met het mediabedrijf LUTIM zijn we opzoek gegaan hoe we ons concept en werkwijze zichtbaar konden maken, om jullie zo een inkijkje te geven in onze dag met de kinderen. Door hun persoonlijke kijk op het werken met kinderen en de fantastische foto’s van fotograaf Eefje Emmaneel van Liefs in Beeld, hebben we een mooi en unieke website gecreëerd. Voor ‘nieuwe’ ouders geeft de site een mooi inzicht in wie Dreamzzz is. Zij kunnen informatie vinden over onze werkwijze en de verschillende locaties. Ook proeven zij…

Tarieven

Naar tarief

Vestigingsinformatie

Adresgegevens

Professor Oudpark 4

6716 EJ Ede

Contactinformatie

085-7600379

06-58071146

ede@dreamzzzkinderopvang.nl

Contactpersoon

Stefanie

06-58071408

Openingstijden

Maandag 7.00-18.30
Dinsdag 7.00-18.30
Woensdag 7.00-18.30
Donderdag 7.00-18.30
Vrijdag 7.00-18.30

Socials

Extra informatie

Registratienummer Landelijk Register 491314620

Bekijk hier ons Inspectierapport

Dreamzzz Kinderopvang kenmerkt zich door de holistische werkwijze en ons professionele en intieme karakter.
Wilt u graag een kennismaking plannen, of direct aanmelden kan natuurlijk ook.