Kinderdagverblijf Noorderwal

Dreamzzz, droomt u ook van een kleinschalige, fijne en sfeervolle opvang voor uw kind? Dan nodigen wij u van harte uit om een kijkje te komen nemen op onze locatie Noorderwal. Wij zijn gevestigd aan de Noorderwal 39 te Lochem. Ons kinderdagverblijf is voor de leeftijd van 3 maanden tot 4 jaar. In onze ruimte mogen wij maximaal 16 kinderen ontvangen. Wij bieden dagelijks, 52 weken per jaar een veilige, vertrouwde en uitdagende omgeving aan. Ons kinderdagverblijf is geopend van 7.00 uur – 18.30 uur.

Ons kinderdagverblijf ligt aan de rand van het centrum. Wij hebben een fijne afgesloten tuin waar ruimte is om te rennen, klimmen en klauteren. Doordat wij aan de rand van het centrum zitten, gaan wij zo nu en dan met de kinderen wandelen om bijvoorbeeld verse kaas halen bij de kraam. Op die manier laten wij de kinderen kennis maken met het dagelijks leven wat passend is bij onze visie.

Wij als Dreamzzz kinderopvang geloven dat kinderen de toekomst hebben. Zij dragen een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Bij ons krijgt uw kind de ruimte en de vrijheid om op ontdekking te gaan ontdekken en zich te ontwikkelen tot een zelfstandig autonoom mens. De begeleidsters begeleiden uw kind vanuit kennis en passie voor het jonge kind.  Dit doen wij door te werken vanuit een holistische kijk op ontwikkeling, wij zien kinderen met alle systemen om hen heen. Hierbij hebben wij ons laten inspireren door diverse pedagogische stromingen, zoals Maria Montessori en Emmi Pikler. Wij hebben we oog voor de gehele ontwikkeling van uw kind.

Wij hebben oog voor het kind, daarom zijn onze begeleidsters zich ook bewust van alle handelingen die zijn uitvoeren. Ze vertellen aan de kinderen wat zij doen en volgen hierbij het tempo van het kind. Op deze manier leren kinderen te anticiperen op deze handelingen. Zo leren zij uiteindelijk samenwerken in zijn eigen zorg. Dit vergroot zijn gevoel van autonomie en zelfvertrouwen. Daarnaast richten wij de ruimte met aandacht en precisie in, afgestemd op de ontwikkeling van ieder kind, zodat wij gericht werkjes en activiteiten aan kunnen bieden. 

Om de bewegingsvrijheid van jonge kinderen te kunnen bevorderen maken we geen gebruik van boxen, maar ligt er een matras op de grond. Wij vinden het belangrijk dat kinderen naar eigen behoefte kunnen liggen, rollen, optrekken, tijgeren en kruipen zodat het zich bewust wordt van zijn omgeving en zijn eigen kunnen.

Bij de kinderen in de dreumes-leeftijd ligt het accent voornamelijk op het ontdekken van de wereld en het ontdekken van de groep. Zo staat er in de ene hoek bijvoorbeeld een mand met ballen, ergens anders een doos met bakjes en elders lege schaaltjes, een afwasbak of mandjes. In deze leeftijdsfase leert uw kind selecteren, onderscheiden en vergelijken. De begeleidster kan hier op inspringen door geschikt materiaal aan te bieden.

Als uw kind rond de 2,5 jaar is gaat het de dagelijkse handelingen van de begeleidster imiteren. De begeleidster zorgt dat de materialen aanwezig zijn voor imitatie van de dagelijkse handelingen. (kleine bezem, afwasborstel, wisser enz.) De materialen hebben op de groep een vaste plek, waardoor de kinderen het ook weer kunnen opruimen en de behoefte aan ordening die in deze fase steeds belangrijker wordt, zal toenemen.

Onze begeleidsters op de groep zijn hooggekwalificeerd. Zij hebben inzicht in de ontwikkeling van het kind en hebben kennis van de Montessori methode. De begeleidsters hebben plezier in het werken met kinderen, hebben oog en aandacht voor ieder individue.  Zij laten de kinderen ervaren dat spelen en leren leuk is.  Dit geeft kinderen de ruimte zich bewust te worden van zichzelf, om zo zelfvertrouwen te ontwikkelen en op weg te gaan naar zelfstandigheid.

Doordat wij kleinschalig zijn hebben we vertrouwde vaste begeleidsters op de groep. Zij zorgen voor continuïteit, regelmaat en structuur en een voorbereide omgeving.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wij nodigen u graag een keer uit voor een kennismakingsgesprek en/of een rondleiding.

Peuterspelen Lochem

Binnen onze dagopvang is er de mogelijkheid Peuterspelen af te nemen voor kinderen vanaf 2 jaar. Dit gebeurt nu samen met de kinderen die ons kinderdagverblijf bezoeken aan de Noorderwal.
Wij bieden dagelijks, 40 weken per jaar, een veilige, vertrouwde en uitdagende omgeving voor peuters aan.
Wij hebben één verticale groep, waarin we een aparte peuter ruimte hebben gecreëerd.
Onze peutergroep is open van 8.30 uur tot 12.00 uur. Het is ook mogelijk de middag af te nemen van 12.00 uur tot 15.30 uur.

Als uw kind bij ons komt peuterspelen, wordt het voorbereid op de volgende stap: de basisschool. Onze begeleidsters bieden de kinderen uitdaging en stimuleren de ontwikkeling. Door aandacht te schenken aan de structuur van de dag, het aanbieden groepsactiviteiten worden de kinderen langzaamaan voorbereid op de basisschool.

In de peuterleeftijd ontwikkelt uw kind de motoriek van hand en voet, zijn zintuigen, is gevoelig voor orde, hij neemt kleine dingen waar en ontwikkelt in hoog tempo zijn taal. De omgeving binnen Dreamzzz is ingericht op het vergroten van de zelfstandigheid van uw kind. Uw kind kan zelf het materiaal uit de kast pakken om mee te spelen of werken. Herhaling en oefening is in deze leeftijdsfase erg belangrijk. De nadruk ligt bij de peuters op het ontwikkelen van spel, het ontplooien van sociale, cognitieve en taalvaardigheden. Dit ziet u aan de werkjes die worden aangeboden, expressiematerialen (knip en plak werkjes), sorteerwerkjes, constructiematerialen, (montessori) ontwikkelingsmaterialen, een huishoek en een leeshoek. Daarnaast kunnen de kinderen ook oefenen met de handelingen uit het dagelijks leven, zoals ramen zemen, inschenken van drinken en vegen.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wij nodigen u graag een keer uit voor een kennismakingsgesprek en/of een rondleiding.

Bij Dreamzzz Kinderopvang heeft u bij afname van het peuterspelen recht op Kinderopvangtoeslag of kunt een gemeente plek aanvragen indien u dit wenst. U krijgt dan een gedeelte van de opvang vergoed.

Ons Dreamzzz Team

Thirsa

Desiree

Rianne

Barbara

Jasmin

Sophie

Het laatste nieuws over Kinderdagverblijf Noorderwal

Nieuwe website voor Dreamzzz

Daar is hij dan, onze nieuwe site! En we zijn er trots op! Samen met het mediabedrijf LUTIM zijn we opzoek gegaan hoe we ons concept en werkwijze zichtbaar konden maken, om jullie zo een inkijkje te geven in onze dag met de kinderen. Door hun persoonlijke kijk op het werken met kinderen en de fantastische foto’s van fotograaf Eefje Emmaneel van Liefs in Beeld, hebben we een mooi en unieke website gecreëerd. Voor ‘nieuwe’ ouders geeft de site een mooi inzicht in wie Dreamzzz is. Zij kunnen informatie vinden over onze werkwijze en de verschillende locaties. Ook proeven zij…

Tarieven

Naar tarief

Vestigingsinformatie

Adresgegevens

Noorderwal 39

7241 BL Lochem

Contactinformatie

085-7600379

lochem@dreamzzzkinderopvang.nl

Openingstijden

Maandag 7.00-18.30
Dinsdag 7.00-18.30
Woensdag 7.00-18.30
Donderdag 7.00-18.30
Vrijdag 7.00-18.30

Socials

Extra informatie

Registratienummer Landelijk Register 155578443

Bekijk hier ons Inspectierapport

Dreamzzz Kinderopvang kenmerkt zich door de holistische werkwijze en ons professionele en intieme karakter.
Wilt u graag een kennismaking plannen, of direct aanmelden kan natuurlijk ook.