Kinderdagverblijf Lawick van Pabststraat

Wat leuk dat u een kijkje neemt op onze website!

Wij vertellen u graag wie wij zijn en nemen u met plezier mee in onze Montessori werkwijze en visie.

Dreamzzz Montessori kinderopvang zit in Arnhem gevestigd op de Lawick van Pabststraat 69 te Arnhem. Binnen de visie van Maria Montessori willen wij als  kinderopvang,  samen met u, een omgeving creeren voor uw kind, waarin wij streven een verlengstuk te zijn van de opvoeding thuis. Wij zijn er voor kinderen vanaf 3 maanden tot 2 jaar en bieden dagelijks, 52 weken per jaar, een veilige, vertrouwde en uitdagende omgeving aan. Ons kinderdagverblijf is geopend van 7.00 uur – 18.30 uur.

Wij als Dreamzzz kinderopvang geloven dat kinderen de toekomst hebben. Zij dragen een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Bij ons krijgt uw kind de ruimte en de vrijheid om op ontdekking te gaan ontdekken en zich te ontwikkelen tot een zelfstandig autonoom mens. De begeleidsters begeleiden uw kind vanuit kennis en passie voor het jonge kind.  Dit doen wij door te werken vanuit een holistische kijk op ontwikkeling, wij zien kinderen met alle systemen om hen heen. Hierbij hebben wij ons laten inspireren door diverse pedagogische stromingen, zoals Maria Montessori en Emmi Pikler. Wij hebben we oog voor de gehele ontwikkeling van uw kind.

Wij hebben oog voor het kind, daarom zijn onze begeleidsters zich ook bewust van alle handelingen die zijn uitvoeren.Ze vertellen aan de kinderen wat zij doen en volgen hierbij het tempo van het kind. Op deze manier leren kinderen te anticiperen op deze handelingen. Zo leren zij uiteindelijk samenwerken in zijn eigen zorg. Dit vergroot zijn gevoel van autonomie en zelfvertrouwen. Daarnaast richten wij de ruimte met aandacht en precisie in, afgestemd op de ontwikkeling van ieder kind, zodat wij gericht werkjes en activiteiten aan kunnen bieden. 

Om de bewegingsvrijheid van jonge kinderen te kunnen bevorderen maken we geen gebruik van boxen, maar ligt er een matras op de grond. Wij vinden het belangrijk dat kinderen naar eigen behoefte kunnen liggen, rollen, optrekken, tijgeren en kruipen zodat het zich bewust wordt van zijn omgeving en zijn eigen kunnen.

Bij de kinderen in de dreumes-leeftijd ligt het accent voornamelijk op het ontdekken van de wereld en het ontdekken van de groep. Zo staat er in de ene hoek bijvoorbeeld een mand met ballen, ergens anders een doos met bakjes en elders lege schaaltjes, een afwasbak of mandjes. In deze leeftijdsfase leert uw kind selecteren, onderscheiden en vergelijken. De begeleidster kan hier op inspringen door geschikt materiaal aan te bieden.

Als uw kind rond de 2,5 jaar is gaat het de dagelijkse handelingen van de begeleidster imiteren. De begeleidster zorgt dat de materialen aanwezig zijn voor imitatie van de dagelijkse handelingen. (kleine bezem, afwasborstel, wisser enz.) De materialen hebben op de groep een vaste plek, waardoor de kinderen het ook weer kunnen opruimen en de behoefte aan ordening die in deze fase steeds belangrijker wordt, zal toenemen.

Onze begeleidsters op de groep zijn hooggekwalificeerd. Zij hebben inzicht in de ontwikkeling van het kind en hebben kennis van de Montessori methode. De begeleidsters hebben plezier in het werken met kinderen, hebben oog en aandacht voor ieder individue.  Zij laten de kinderen ervaren dat spelen en leren leuk is.  Dit geeft kinderen de ruimte zich bewust te worden van zichzelf, om zo zelfvertrouwen te ontwikkelen en op weg te gaan naar zelfstandigheid. Doordat wij kleinschalig zijn hebben we vertrouwde vaste begeleidsters op de groep. Zij zorgen voor continuïteit, regelmaat en structuur en een voorbereide omgeving. Onze locatie heeft een heerlijke tuin waar we kunnen rennen, klimmen en klauteren met planten en konijnen om te verzorgen. Wij doen graag uitstapjes naar de supermarkt, de bakker, het postkantoor of een wandelingetje in de buurt en natuurlijk onze samenwerking met Bar, Lawick van Babs, waarbij we ontmoetingsplek vormen voor buurtbewoners en ondernemers, maakt dat kinderen al jong in aanraking komen met hun eigen omgeving.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek en/of een rondleiding.

Ons Dreamzzz Team

Ayten

Marjolein

Noor

Karine

Sherely

Het laatste nieuws over Kinderdagverblijf Lawick van Pabststraat

Nieuwe website voor Dreamzzz

Daar is hij dan, onze nieuwe site! En we zijn er trots op! Samen met het mediabedrijf LUTIM zijn we opzoek gegaan hoe we ons concept en werkwijze zichtbaar konden maken, om jullie zo een inkijkje te geven in onze dag met de kinderen. Door hun persoonlijke kijk op het werken met kinderen en de fantastische foto’s van fotograaf Eefje Emmaneel van Liefs in Beeld, hebben we een mooi en unieke website gecreëerd. Voor ‘nieuwe’ ouders geeft de site een mooi inzicht in wie Dreamzzz is. Zij kunnen informatie vinden over onze werkwijze en de verschillende locaties. Ook proeven zij…

Tarieven

Naar tarief

Vestigingsinformatie

Adresgegevens

Van Lawick van Pabstraat 69

6814 HB Arnhem

Contactinformatie

085-7600379

06-58070719

arnhem@dreamzzzkinderopvang.nl

Openingstijden

Maandag 7.00-18.30
Dinsdag 7.00-18.30
Woensdag 7.00-18.30
Donderdag 7.00-18.30
Vrijdag 7.00-18.30

Socials

Extra informatie

Registratienummer Landelijk Register 339863596

Bekijk hier ons Inspectierapport

Dreamzzz Kinderopvang kenmerkt zich door de holistische werkwijze en ons professionele en intieme karakter.
Wilt u graag een kennismaking plannen, of direct aanmelden kan natuurlijk ook.