Kinderdagverblijf De Keien

Dreamzzz… Droomt u ook van een kleinschalige, fijne en sfeervolle opvang voor uw kind? Dan nodigen wij u van harte uit om een kijkje te komen nemen op onze locatie. Dreamzzz Kinderopvang de Keien is gevestigd aan de Zonnekamp 11 te Geesteren. Het kinderdagverblijf zit gevestigd in het Dorpshuis de Zonnekamp en tegenover de basisschoolschool van het dorp. Ons kinderdagverblijf biedt opvang aan voor kinderen in de leeftijd van 3 maanden tot 4 jaar. Wij hebben de ruimte om maximaal 16 kinderen te ontvangen. Ons kinderdagverblijf is 52 weken en dagelijks geopend van 7.00 uur – 18.00 uur.

Het kinderdagverblijf zit centraal in Geesteren met een mooie afgesloten tuin. Waar de kinderen kunnen rennen, klimmen en klauteren. Vanuit de locatie is het ideaal om eens een heerlijke wandeling te maken door het dorp. De buurtbewoners gedag te zeggen of uitstapje te maken naar bos.

Wij als Dreamzzz kinderopvang geloven dat kinderen de toekomst hebben. Zij dragen een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Bij ons krijgt uw kind de ruimte en de vrijheid om op ontdekking te gaan ontdekken en zich te ontwikkelen tot een zelfstandig autonoom mens. De begeleidsters begeleiden uw kind vanuit kennis en passie voor het jonge kind.  Dit doen wij door te werken vanuit een holistische kijk op ontwikkeling, wij zien kinderen met alle systemen om hen heen. Hierbij hebben wij ons laten inspireren door diverse pedagogische stromingen, zoals Maria Montessori en Emmi Pikler.

Wij hebben oog voor het kind, daarom zijn onze begeleidsters zich ook bewust van alle handelingen die zijn uitvoeren.Ze vertellen aan de kinderen wat zij doen en volgen hierbij het tempo van het kind. Op deze manier leren kinderen te anticiperen op deze handelingen. Zo leren zij uiteindelijk samenwerken in zijn eigen zorg. Dit vergroot zijn gevoel van autonomie en zelfvertrouwen. Daarnaast richten wij de ruimte met aandacht en precisie in, afgestemd op de ontwikkeling van ieder kind, zodat wij gericht werkjes en activiteiten aan kunnen bieden. 

Om de bewegingsvrijheid van jonge kinderen te kunnen bevorderen maken we geen gebruik van boxen, maar ligt er een matras op de grond. Wij vinden het belangrijk dat kinderen naar eigen behoefte kunnen liggen, rollen, optrekken, tijgeren en kruipen zodat het zich bewust wordt van zijn omgeving en zijn eigen kunnen.

Bij de kinderen in de dreumes-leeftijd ligt het accent voornamelijk op het ontdekken van de wereld en het ontdekken van de groep. Zo staat er in de ene hoek bijvoorbeeld een mand met ballen, ergens anders een doos met bakjes en elders lege schaaltjes, een afwasbak of mandjes. In deze leeftijdsfase leert uw kind selecteren, onderscheiden en vergelijken. De begeleidster kan hier op inspringen door geschikt materiaal aan te bieden.

Als uw kind rond de 2,5 jaar is gaat het de dagelijkse handelingen van de begeleidster imiteren. De begeleidster zorgt dat de materialen aanwezig zijn voor imitatie van de dagelijkse handelingen. (kleine bezem, afwasborstel, wisser enz.) De materialen hebben op de groep een vaste plek, waardoor de kinderen het ook weer kunnen opruimen en de behoefte aan ordening die in deze fase steeds belangrijker wordt, zal toenemen.

Onze begeleidsters op de groep zijn hooggekwalificeerd. Zij hebben inzicht in de ontwikkeling van het kind en hebben kennis van de Montessori methode. De begeleidsters hebben plezier in het werken met kinderen, hebben oog en aandacht voor ieder individue.  Zij laten de kinderen ervaren dat spelen en leren leuk is.  Dit geeft kinderen de ruimte zich bewust te worden van zichzelf, om zo zelfvertrouwen te ontwikkelen en op weg te gaan naar zelfstandigheid.

Doordat wij kleinschalig zijn hebben we vertrouwde vaste begeleidsters op de groep. Zij zorgen voor continuïteit, regelmaat en structuur en een voorbereide omgeving.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wij nodigen u graag een keer uit voor een kennismakingsgesprek en/of een rondleiding.

Peuterspelen de Keien

Binnen onze dagopvang is er de mogelijkheid om Peuterspelen af te nemen voor kinderen vanaf 2 jaar. Dit gebeurt nu samen met de kinderen die ons kinderdagverblijf bezoeken aan de Zonnekamp 11 in Geesteren.

De kinderen die vanaf 2 jaar bij ons op het peuterspelen komen worden voorbereid op de volgende stap: de basisschool.  Wij bieden dagelijks peuterspelen, 40 weken per jaar. Onze peutergroep is open van 8.30 uur tot 12.00 uur.  Het is ook mogelijk de middag af te nemen van 12.00 uur tot 14.00 uur.

In de peuterleeftijd ontwikkelt het kind de motoriek van hand en voet, zijn zintuigen, is gevoelig voor orde, hij neemt kleine dingen waar en ontwikkelt in hoog tempo zijn taal. Door zelfwerkzaamheid kan het kind zelf ontwikkelen op zijn of haar eigen tempo. De omgeving binnen Dreamzzz is daarop ingericht. Een kind kan zelf het materiaal uit de kast pakken. Herhaling en oefening is in deze leeftijdsfase erg belangrijk. De nadruk ligt op het ontwikkelen van spel, het ontplooien van sociale, cognitieve en taalvaardigheden en het bevorderen van de zelfstandigheid en het doen van gezamenlijke activiteiten. Bij peuters bieden we expressiematerialen (knip en plak werkjes), sorteerwerkjes, constructiematerialen, (montessori) ontwikkelingsmaterialen, een huishoek en een leeshoek. Daarnaast kunnen de kinderen ook oefenen met de handelingen uit het dagelijks leven, zoals ramen zemen, inschenken van drinken en vegen.

Onze begeleidsters bieden de kinderen uitdaging en stimuleren de ontwikkeling. Door structuur aan te bieden gedurende de dag en bijvoorbeeld mee te doen aan groepsactiviteiten, worden zij langzaamaan voorbereid op de basisschool. Hier hebben we ook een nauwe samenwerking met basisschool de Keikamp.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wij nodigen u graag een keer uit voor een kennismakingsgesprek en/of een rondleiding.

Bij Dreamzzz Kinderopvang heeft u bij afname van het peuterspelen recht op Kinderopvangtoeslag of kunt een gemeente plek aanvragen indien u dit wenst. U krijgt dan een gedeelte van de opvang vergoed.

Ons Dreamzzz Team

Ilse

Ria

Selma

Sophie

Het laatste nieuws over Kinderdagverblijf De Keien

Nieuwe website voor Dreamzzz

Daar is hij dan, onze nieuwe site! En we zijn er trots op! Samen met het mediabedrijf LUTIM zijn we opzoek gegaan hoe we ons concept en werkwijze zichtbaar konden maken, om jullie zo een inkijkje te geven in onze dag met de kinderen. Door hun persoonlijke kijk op het werken met kinderen en de fantastische foto’s van fotograaf Eefje Emmaneel van Liefs in Beeld, hebben we een mooi en unieke website gecreëerd. Voor ‘nieuwe’ ouders geeft de site een mooi inzicht in wie Dreamzzz is. Zij kunnen informatie vinden over onze werkwijze en de verschillende locaties. Ook proeven zij…

Tarieven

Naar tarief

Vestigingsinformatie

Adresgegevens

Zonnekamp 11

7274 AX Geesteren

Contactinformatie

085-7600379

06-58957013

geesteren@dreamzzzkinderopvang.nl

Openingstijden

Maandag 7.00-18.30
Dinsdag 7.00-18.30
Woensdag 7.00-18.30
Donderdag 7.00-18.30
Vrijdag 7.00-18.30

Socials

Extra informatie

Registratienummer Landelijk Register 229063378

Bekijk hier ons Inspectierapport

Dreamzzz Kinderopvang kenmerkt zich door de holistische werkwijze en ons professionele en intieme karakter.
Wilt u graag een kennismaking plannen, of direct aanmelden kan natuurlijk ook.