Dreamzzz Peutergroep Sancta Maria

Wie zijn wij

Dreamzzz Kinderopvang vindt u onder het dak van basisschool Sancta Maria, waarmee wij in hechte samenwerking een doorgaande leer- en ontwikkellijn neerzetten. Dreamzzz Kinderopvang Sancta Maria is dé plek waar kinderen van 0 tot 4 jaar centraal staan. Dreamzzz Kinderopvang vangt in 2 groepen kinderen op; een babygroep van 0 tot 2 jaar en een peutergroep voor kinderen in de leeftijden van 2 tot 4 jaar.

Wij bieden 52 weken per jaar tijdens werkdagen van 7.00 tot 18.00 uur kinderen een veilige en inspirerende leeromgeving aan, waarin zij kunnen groeien, ontdekken en ontwikkelen.

Visie en kwaliteit

Kinderen hebben de toekomst, en dragen een grote verantwoordelijkheid met zich mee. In samenwerking met de begeleidsters en ouder(s)/verzorger(s) geven we ieder kind een uitrusting mee voor de toekomst. Bij Dreamzzz krijgt uw kind de ruimte en de vrijheid om op ontdekking te gaan, te ontdekken en zich te ontwikkelen tot een zelfstandig en autonoom mens.

De begeleidsters begeleiden uw kind vanuit kennis en passie voor het jonge kind. Dit doen wij door te werken vanuit een holistische kijk op ontwikkeling; wij zien kinderen met alle systemen om hen heen en hebben oog voor de gehele ontwikkeling van uw kind. Hierbij volgen wij de visie van Maria Montessori en hebben wij ons voor de allerjongsten laten inspireren door diverse andere pedagogische stromingen, zoals Emmi Pikler en Rudolph Steiner.

Op de peutergroep

Een peuter haalt veel plezier uit het imiteren van het de dagelijkse handelingen van de begeleidster. De begeleidster zorgt dat de materialen aanwezig zijn voor imitatie van de dagelijkse handelingen (bezem, afwasborstel, wisser enz.). De materialen hebben op de groep een vaste plek, waardoor de kinderen het ook weer kunnen opruimen en de behoefte aan ordening die in deze fase steeds belangrijker wordt, zal toenemen. Peuters gaan met regelmaat spelen in een van de kleuterklassen. Op deze manier wordt de overgang naar school een minder grote stap. De peuters leren de leerkrachten kennen en andersom, de klasgenoten en de werkwijze.

Op de groep ziet u dat de begeleidsters zich zijn bewust van de handelingen die zij doen. Ze vertellen aan de kinderen wat zij doen en volgen hierbij het tempo van het kind. Op deze manier leren kinderen te anticiperen op deze handelingen. Deze samenwerking tussen kind en begeleidster vergroot bij het kind het gevoel van autonomie en zelfvertrouwen. Wij richten de ruimte met aandacht en precisie in, afgestemd op de ontwikkeling van ieder kind, zodat wij gericht werkjes en activiteiten aan kunnen bieden om hen verder op weg te helpen.

Onze begeleidsters op de groep zijn hooggekwalificeerd. Zij hebben inzicht in de ontwikkeling van het kind en hebben kennis van de Montessori visie. De begeleidsters hebben plezier in het werken met kinderen, werken vanuit hun hart en hebben oog en aandacht voor ieder individu. Dit geeft kinderen de ruimte zich bewust te worden van zichzelf, om zo zelfvertrouwen te ontwikkelen en op weg te gaan naar zelfstandigheid. Doordat wij kleinschalig zijn hebben we vertrouwde vaste begeleidsters op de groep. Zij zorgen voor continuïteit, regelmaat en structuur.

Bent u nieuwsgierig geworden? Dan nodigen wij u graag uit voor een kennismakingsgesprek en/of een rondleiding.

Peuteropvang

Dreamzzz biedt de mogelijkheid om Peuteropvang af te nemen voor kinderen vanaf 2 jaar, die middels een verwijzing of via een gemeentelijke subsidie bij Dreamzzz voorbereid gaan worden op de basisschool. Peuteropvang vindt plaats in de peutergroep. Wij bieden dagelijks peuteropvang aan, gedurende 40 weken per jaar. Peuteropvang bieden wij aan ’s morgens van 8.30 uur tot 12.00 uur.

De kinderen worden voorbereid op de volgende stap: de basisschool. In de peuterleeftijd ontwikkelt het kind de motoriek van hand en voet, zijn zintuigen, is gevoelig voor orde, neemt kleine dingen waar en ontwikkelt in hoog tempo zijn taal. Door zelfwerkzaamheid kan het kind zelf ontwikkelen op zijn of haar eigen tempo. De omgeving binnen Dreamzzz is daarop ingericht. Een kind kan zelf het materiaal uit de kast pakken. Herhaling en oefening is in deze leeftijdsfase erg belangrijk. De nadruk ligt op het ontwikkelen van spel, het ontplooien van sociale, cognitieve en taalvaardigheden, het bevorderen van de zelfstandigheid en het doen van gezamenlijke activiteiten. Bij peuters bieden we expressiematerialen (knip, plak en verf werkjes), sorteerwerkjes, constructiematerialen, (montessori) ontwikkelingsmaterialen, een huishoek en een leeshoek. Daarnaast kunnen de kinderen ook oefenen met de handelingen uit het dagelijks leven, zoals ramen zemen, inschenken van drinken en vegen.

Onze begeleidsters bieden de kinderen uitdaging en stimuleren de ontwikkeling. Door structuur aan te bieden gedurende de dag en bijvoorbeeld mee te doen aan groepsactiviteiten, worden zij langzaamaan voorbereid op de basisschool.

Wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek en/of een rondleiding.

Ons Dreamzzz Team

Wendy

Alina

Yvet

Evelien

Het laatste nieuws over Dreamzzz Peutergroep Sancta Maria

Onze website heeft een update gehad!

Zo hebben we nieuwe locatie informatie toegevoegd en kun je bij de locatie foto’s ook direct binnenkijken bij onze vestigingen. Voor het beste beeld plan je een rondleiding bij de vestiging naar jouw keuze. Dit kan nu ook direct via onze contactbutton. Inschrijven, e-mailen of ons bellen kan ook via deze knop. We hebben ons menu uitgebreid waardoor je snel onze tarieven kunt inzien, contact met ons op kunt nemen, of een rondleiding kunt plannen. Selecteer eenvoudig in het formulier met welke vestiging je contact wil opnemen en jouw informatie wordt direct naar de juiste vestiging gestuurd. Wij zijn doorlopend…

Tarieven

Naar tarief

Vestigingsinformatie

Adresgegevens

Bathmenseweg 39

7434 PX Lettele

Contactinformatie

085-7600379

lettele@dreamzzzkinderopvang.nl

Openingstijden

Maandag 7.00-18.00
Dinsdag 7.00-18.00
Woensdag 7.00-18.00
Donderdag 7.00-18.00
Vrijdag 7.00-18.00

Socials

Extra informatie

Registratienummer Landelijk Register 194119476

Bekijk hier ons Inspectierapport

Dreamzzz Kinderopvang kenmerkt zich door de holistische werkwijze en ons professionele en intieme karakter.
Wilt u graag een kennismaking plannen, of direct aanmelden kan natuurlijk ook.