Dreamzzz Kinderdagverblijf Oudpark

Wie zijn wij

Dreamzzz Montessori Kinderopvang vindt u onder het dak van de Edese Montessorischool, waarmee wij in hechte samenwerking een doorgaande leer- en ontwikkellijn neerzetten, die gebaseerd is op de uitgangspunten van Maria Montessori. Dreamzzz Montessori Kinderopvang is dé plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar centraal staan.

Dreamzzz Montessori Kinderopvang vangt in 2 groepen kinderen op; een verticale groep van 0 tot 4 jaar en een BSO groep van 4 tot 13 jaar. Wij bieden kinderen een veilige en inspirerende leeromgeving aan, waarin zij kunnen groeien, ontdekken en ontwikkelen.

Het kinderdagverblijf biedt 52 weken per jaar en op werkdagen van 7.00 uur tot 18.30 uur een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen in de leeftijden van 0 tot 4 jaar.

Visie en kwaliteit

Kinderen hebben de toekomst, en dragen een grote verantwoordelijkheid met zich mee. In samenwerking met de begeleidsters en ouder(s)/verzorger(s) geven we ieder kind een uitrusting mee voor de toekomst. Bij Dreamzzz krijgt uw kind de ruimte en de vrijheid om op ontdekking te gaan, te ontdekken en zich te ontwikkelen tot een zelfstandig en autonoom mens.

De begeleidsters begeleiden uw kind vanuit kennis en passie voor het jonge kind. Dit doen wij door te werken vanuit een holistische kijk op ontwikkeling; wij zien kinderen met alle systemen om hen heen en hebben oog voor de gehele ontwikkeling van uw kind. Hierbij volgen wij de visie van Maria Montessori en hebben wij ons voor de allerjongsten laten inspireren door diverse andere pedagogische stromingen, zoals Emmi Pikler en Rudolph Steiner.

Op het KDV

Op de groep ziet u dat de begeleidsters zich zijn bewust van de handelingen die zij doen. Ze vertellen aan de kinderen wat zij doen en volgen hierbij het tempo van het kind. Op deze manier leren kinderen te anticiperen op deze handelingen. Deze samenwerking tussen kind en begeleidster vergroot bij het kind het gevoel van autonomie en zelfvertrouwen. Wij richten de ruimte met aandacht en precisie in, afgestemd op de ontwikkeling van ieder kind, zodat wij gericht werkjes en activiteiten aan kunnen bieden om hen verder op weg te helpen.

Om de bewegingsvrijheid van jonge kinderen te stimuleren maken we geen gebruik van boxen, maar ligt er een kleed op de grond. Wij vinden het belangrijk dat kinderen naar eigen behoeften kunnen liggen, rollen, optrekken, tijgeren en kruipen, zodat het zich bewust wordt zijn eigen grenzen en zijn eigen kunnen.

Bij de kinderen in de dreumes leeftijd ligt het accent voornamelijk op het ontdekken van de wereld om zich heen. Dat begint nog klein, maar breidt zich steeds verder uit. Dreumesen zetten steeds een stapje verder en gaan op onderzoek uit om de wereld om zich heen te leren kennen en begrijpen. De begeleidster kan hier op inspringen door geschikt materiaal aan te bieden, gericht op de ontwikkelingsfase waarin het kind zich bevindt. Zo staat er in de ene hoek bijvoorbeeld een mand met ballen, ergens anders een doos met bakjes en elders lege schaaltjes, een afwasbak of mandjes. In deze leeftijdsfase leert uw kind selecteren, onderscheiden en vergelijken.

Een peuter haalt veel plezier uit het imiteren van het de dagelijkse handelingen van de begeleidster. De begeleidster zorgt dat de materialen aanwezig zijn voor imitatie van de dagelijkse handelingen (bezem, afwasborstel, wisser enz.). De materialen hebben op de groep een vaste plek, waardoor de kinderen het ook weer kunnen opruimen en de behoefte aan ordening die in deze fase steeds belangrijker wordt, zal toenemen. Peuters gaan met regelmaat spelen in een van de kleuterklassen. Op deze manier wordt de overgang naar school een minder grote stap. De peuters leren de leerkrachten kennen en andersom, de klasgenoten en de werkwijze.

Onze begeleidsters op de groep zijn hooggekwalificeerd. Zij hebben inzicht in de ontwikkeling van het kind en hebben kennis van de Montessori visie. De begeleidsters hebben plezier in het werken met kinderen, werken vanuit hun hart en hebben oog en aandacht voor ieder individu. Dit geeft kinderen de ruimte zich bewust te worden van zichzelf, om zo zelfvertrouwen te ontwikkelen en op weg te gaan naar zelfstandigheid. Doordat wij kleinschalig zijn hebben we vertrouwde vaste begeleidsters op de groep. Zij zorgen voor continuïteit, regelmaat en structuur.

Bent u nieuwsgierig geworden? Dan nodigen wij u graag uit voor een kennismakingsgesprek en/of een rondleiding.

Peuteropvang

Dreamzzz biedt de mogelijkheid om Peuteropvang af te nemen voor kinderen vanaf 2 jaar, die met een verwijzing of een gemeentelijke subsidie bij Dreamzzz worden voorbereid op de basisschool. Wij bieden dagelijks peuteropvang aan, gedurende 40 weken per jaar. Onze peutergroep is ’s morgens geopend van 8.30 uur tot 12.00 uur.

De kinderen worden voorbereid op de volgende stap: de basisschool. In de peuterleeftijd ontwikkelt het kind de motoriek van hand en voet, zijn zintuigen, is gevoelig voor orde, neemt kleine dingen waar en ontwikkelt in hoog tempo zijn taal. Door zelfwerkzaamheid kan het kind zelf ontwikkelen op zijn of haar eigen tempo. De omgeving binnen Dreamzzz is daarop ingericht. Een kind kan zelf het materiaal uit de kast pakken. Herhaling en oefening is in deze leeftijdsfase erg belangrijk. De nadruk ligt op het ontwikkelen van spel, het ontplooien van sociale, cognitieve en taalvaardigheden, het bevorderen van de zelfstandigheid en het doen van gezamenlijke activiteiten. Bij peuters bieden we expressiematerialen (knip, plak en verf werkjes), sorteerwerkjes, constructiematerialen, (montessori) ontwikkelingsmaterialen, een huishoek en een leeshoek. Daarnaast kunnen de kinderen ook oefenen met de handelingen uit het dagelijks leven, zoals ramen zemen, inschenken van drinken en vegen.

Onze begeleidsters bieden de kinderen uitdaging en stimuleren de ontwikkeling. Door structuur aan te bieden gedurende de dag en bijvoorbeeld mee te doen aan groepsactiviteiten, worden zij langzaamaan voorbereid op de basisschool.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek en/of een rondleiding.

Ons Dreamzzz Team

Ayla

Kim

Lotte

Zehra

Het laatste nieuws over Dreamzzz Kinderdagverblijf Oudpark

Onze website heeft een update gehad!

Zo hebben we nieuwe locatie informatie toegevoegd en kun je bij de locatie foto’s ook direct binnenkijken bij onze vestigingen. Voor het beste beeld plan je een rondleiding bij de vestiging naar jouw keuze. Dit kan nu ook direct via onze contactbutton. Inschrijven, e-mailen of ons bellen kan ook via deze knop. We hebben ons menu uitgebreid waardoor je snel onze tarieven kunt inzien, contact met ons op kunt nemen, of een rondleiding kunt plannen. Selecteer eenvoudig in het formulier met welke vestiging je contact wil opnemen en jouw informatie wordt direct naar de juiste vestiging gestuurd. Wij zijn doorlopend…

Tarieven

Naar tarief

Vestigingsinformatie

Adresgegevens

Professor Oudpark 4

6716 EJ Ede

Contactinformatie

085-7600379

06-58071146

ede@dreamzzzkinderopvang.nl

Contactpersoon

06-58071408

Openingstijden

Maandag 7.00-18.30
Dinsdag 7.00-18.30
Woensdag 7.00-18.30
Donderdag 7.00-18.30
Vrijdag 7.00-18.30

Socials

Extra informatie

Registratienummer Landelijk Register 491314620

Bekijk hier ons Inspectierapport

Dreamzzz Kinderopvang kenmerkt zich door de holistische werkwijze en ons professionele en intieme karakter.
Wilt u graag een kennismaking plannen, of direct aanmelden kan natuurlijk ook.