BSO De Bakermat

Wat leuk dat u een kijkje neemt op onze website! Wij vertellen u graag wie wij zijn en nemen u met plezier mee in onze Montessori werkwijze en visie.

Dreamzzz montessori BSO de Bakermat is gevestigd in Wijkcentrum de Bakermat in de burgemeesterswijk in Arnhem. De Bakermat is een laagdrempelig wijkcentrum dat ruimte biedt voor  initiatieven van de wijkbewoners. Wij willen jong en oud graag samen brengen door maandelijks activiteiten te organiseren zoals samen koken, spelletjes spelen, creatieve activiteiten zoals bijvoorbeeld herfst en kerststukjes maken. Op onze locatie vindt u de BSO en een peutergroep. Onze BSO bied 52 weken per jaar, een veilige en vertrouwde en uitdagende omgeving. Na schooltijd en in vakanties kunnen kinderen van 4 tot 13 jaar bij ons terecht. De BSO biedt ruimte voor maximaal 15 kinderen per dag. Wij zijn dagelijks geopend tot 18.30 uur.

Kinderen in de BSO-leeftijd zijn volop in ontwikkeling. De omgeving van uw kind staat hierin centraal en heeft een grote invloed op de ontwikkeling van uw kind. Wij vinden het belangrijk om aandacht te schenken aan sociale interactie, culturele aspecten en het bewust maken van hun eigen omgeving. Onze visie op het kind en menszijn is gebaseerd op de holistische zienswijze. Dit houdt in dat wij kinderen zien met alle systemen om hen heen, wij hebben we oog voor de gehele ontwikkeling van uw kind. Wij hebben ons laten inspireren door de pedagogische stroming van Maria Montessori.

De kinderen worden tijdens schooldagen lopend opgehaald van school. Er is dan de mogelijkheid voor een korte overdracht met de leerkracht van uw kind. Na schooltijd is het de vrije tijd van de kinderen, wij zijn ons van bewust dat ieder kind op een andere manier wil ‘ontprikkelen’ na schooltijd. Uw kind mag tussen 1500-1600 zelf het moment kiezen voor een verantwoord tussendoortje. Hierna bieden de begeleidsters een activiteit aan waar de kinderen aan mee mogen doen. Het woord “mogen” gebruiken wij hier bewust. Kinderen in deze leeftijd hebben behoefte aan enige mate van zelfstandigheid. Ze krijgen van ons de mogelijkheid om te kiezen wat zij willen doen, waar inspanning en ontspanning elkaar afwisselen.  De begeleidsters zorgen voor een voorbereide speelomgeving waarin dit mogelijk is.De activiteiten die aangeboden worden zijn afwisselend van aard. U kunt hierbij denken aan sport en spel activiteiten, creatieve activiteiten als knutselen of koken, het doen van proefjes of het samen spelen in het naastgelegen bos. Er is altijd wel iets te beleven!

Onze begeleidsters op de groep zijn hooggekwalificeerd. Zij hebben inzicht in de ontwikkeling van het kind en hebben kennis van de Montessori methode. De begeleidsters hebben plezier in het werken met kinderen, hebben oog en aandacht voor ieder individue.  Zij laten de kinderen ervaren dat spelen en leren leuk is.  Dit geeft kinderen de ruimte zich bewust te worden van zichzelf, om zo zelfvertrouwen te ontwikkelen en op weg te gaan naar zelfstandigheid. Doordat wij kleinschalig zijn hebben we vertrouwde vaste begeleidsters. Het aantal begeleidsters is afgestemd op het aantal kinderen dat er die dag is.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze opvang? Dan nodigen wij u graag en keer uit voor een gesprek of een rondleiding.

Ons Dreamzzz Team

Marjolein

Noor

Karine

Tineke

Het laatste nieuws over BSO De Bakermat

Nieuwe website voor Dreamzzz

Daar is hij dan, onze nieuwe site! En we zijn er trots op! Samen met het mediabedrijf LUTIM zijn we opzoek gegaan hoe we ons concept en werkwijze zichtbaar konden maken, om jullie zo een inkijkje te geven in onze dag met de kinderen. Door hun persoonlijke kijk op het werken met kinderen en de fantastische foto’s van fotograaf Eefje Emmaneel van Liefs in Beeld, hebben we een mooi en unieke website gecreëerd. Voor ‘nieuwe’ ouders geeft de site een mooi inzicht in wie Dreamzzz is. Zij kunnen informatie vinden over onze werkwijze en de verschillende locaties. Ook proeven zij…

Tarieven

Naar tarief

Vestigingsinformatie

Adresgegevens

G.A. van Nispenstraat 139

6814 JA Arnhem

Contactinformatie

085-7600379

06-58071424

arnhem@dreamzzzkinderopvang.nl

Openingstijden

Maandag 7.00-18.30
Dinsdag 7.00-18.30
Woensdag 7.00-18.30
Donderdag 7.00-18.30
Vrijdag 7.00-18.30

Socials

Extra informatie

Registratienummer Landelijk Register 242168814

Bekijk hier ons Inspectierapport

Dreamzzz Kinderopvang kenmerkt zich door de holistische werkwijze en ons professionele en intieme karakter.
Wilt u graag een kennismaking plannen, of direct aanmelden kan natuurlijk ook.